The winner of the Design & Innovation Award 2017: POLE EVOLINK 140EN

Design-Innovation-Award-2017-Action-CB (2 von 2)

(See below in English)

lataa tästä mediapaketti.

Jyväskyläläinen Pole Bicycles Oy:n Evolink 140 EN -maastopyörä on saanut kansainvälisen Enduro Magazinen myöntämän Design & Innovation Award 2017-palkinnon.

The Design & Innovation Award -palkinto on pyörämaailman yksi arvostetuimmista palkinnoista. Palkinnon myöntävät yhteistyössä ENDURO Mountainbike, E-MOUNTAINBIKE magazine ja GRAN FONDO Cycling Magazine eli johtavat alan julkaisijat. Mukana oli myös pyörämaailman ulkopuolisia arvioitsijoita: Nike, OMEGA ja Mercedes.

Kuinka me päädyimme ehdolle tähän kilpailuun? Tapasimme toimittajia ENDURO Mountainbike -lehdestä viime kesänä Eurobike 2016 -messuilla. He olivat epäileväisiä meidän pyöriemme geometrian suhteen, joten pyysemmä heitä testaamaan niitä. Koeajon jälkeen oli ääni muuttunut kellossa ja he kysyivät olisimmeko kiinnostuneita osallistumaan kyseiseen kilpailuun. Totta kai olimme.

16 kokonaista päivää kestänyt voittajien valintaprosessi oli kattava ja kaunistelematon. Testaustiimi koostui ammattiajajista, suunnitelijoista sekä insinööreistä. Pyöriä ajettiin useita tunteja, niistä keskusteltiin yömyöhään sekä ne syynättiin kauttaaltaan työpajalla. Kaikki testauksessa olleet tuotteet eivät päässeet takaisin tuottajilleen yhdessä osassa toisin kuin EVOLINK 140EN.

– Maastopyöräily on nopeasti kasvava markkina, jonka suuruutta Suomessa ei oikein ymmärretä. Aktiiviset pyöräilijät muodostavat miljoonien ihmisten kansainvälisen verkoston, joka on sosiaalisessa mediassa hyvin aktiivista. Polen innovaatioihin perustuva suunnittelufilosofia on muutamassa vuodessa saanut todella suurta mediahuomiota. Enduro Magazine on yksi maailman merkittävimmistä alan julkaisuista. Pole on nyt todella kansainvälisen menestyksen kynnyksellä, Polen suunnittelujohtaja Leo Kokkonen kertoo.

Leo Kokkonen 2016 big

 

Polen pyöräsuunnittelun ytimessä on uudelleen ajateltu polkupyörän geometria. Muita täysjoustopyöriä ratkaisevasti pitempi rakenne antaa vakautta kovassa vauhdissa. ”Point and shoot,” tähtää ja laukaise, Enduro magazine kuvailee palkintoperusteluissaan.

– Maastopyöräily on vaativa ja vauhdikas laji. Kaikki suunnittelumme osat, joiden tuloksena on suurempi nopeus, parempi tasapaino ja ajajan liikkumisen vapaus, ovat tulosta yhdestä tavoitteesta, joka on turvallisuus, Kokkonen kertoo.

 

Lisätietoja

Leo Kokkonen, suunnittelujohtaja 050-3700241, leo@pole.fi

Kaisa Härkönen, asiantuntija / myynti 040-7281810 kaisa@polebicycles.com

design-innovation-award.com/

 

Studio-DI.A-2017-Pole-EVOLINK-140-EN-35

Download media package here

Jyväskylä based Pole Bicycle Company’s bike EVOLINK 140 EN has won the Design & Innovation Award 2017. 

The Design & Innovation Award is the most important award in the bike industry. The award is given in cooperation with ENDURO Mountainbike, E-MOUNTAINBIKE magazine and GRAN FONDO Cycling Magazine. As well new perspectives from non-endemic brands were included in the discussions such as Nike, OMEGA and Mercedes.

How did they end up evaluating us? We met the guys from the ENDURO Mountainbike magazine at the Eurobike 2016 and they had their doubts about our geometry. After they tested the bike they asked if we would be interested to run for this award. Yes, of course we were.

The process was rough for the award candidates. 16 full days in the field testing, discussing and spending hours in the workshop. The test team covers every aspect of the user experience with riders, designers and engineers. Not all of the products come back home in one piece. EVOLINK 140EN did and with a cracking review.

– Mountain biking is quickly growing market but in Finland it is hardly noticed. Millions of active cyclists forms a huge global network and it shows in the social media. Pole’s innovative design philosophy has got the change to enjoy a great amount of a positive attention in this concerned media. Enduro Magazine is one of the most remarkable publication on the world of cycling. Pole is now about to make the breakthrough on the international market, says Leo Kokkonen the head designer of Pole.

The main idea of designing Pole bicycles was to rethink the geometry, suspension and to create a slack head angle. Pole has the longest wheelbase than any other full suspension bike on the market. Which makes these bikes very steady even in high speeds. “Point ans shoot” as the Enduro Magazine proclaims.

– Mountain bicycling is a demanding and speedy form of sport. The design process has leaded us ending up with higher speed, better balance and the freedom of the rider. All of these details aims to the same result, to gain safety, tells Kokkonen.

More information from

Leo Kokkonen, the head designer 050-3700241, leo@pole.fi

Kaisa Härkönen, spesialist/sales 040-7281810 kaisa@polebicycles.com

design-innovation-award.com/

The Communication package: